eagles pakt punt bij eredivisierentree

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag in Utrecht een gelijkspel afgedwongen. De ploeg van trainer Foeke Booy kwam al vroeg op een 1-0 achterstand door een goal van Davy Bulthuis in de 15e minuut. Echter wisten de Deventenaren zich in de tweede helft sterk terug te knokken om de Eredivisierentree toch nog de nodige glans te geven.

Eagles startte moeizaam en leek haast geïmponeerd door de Galgenwaard. In de eerste helft had de thuisploeg de wedstrijd volledig onder controle en kwamen de rood-gelen nauwelijks aan voetballen toe. Na 14 minuten spelen kon Bulthuis volledig vrij inkoppen waardoor de 1-0 op het scorebord verscheen.

Wat er in de rust gezegd is tegen de spelersgroep uit Deventer weten we niet, maar de tweede helft kende een compleet ander beeld. Eagles zette aan en begon vrijer te voetballen. Ook de 600 meegereisde supporters droegen bij aan het offensief van Go Ahead. Dit betaalde zich al een minuut na rust uit in de gelijkmaker. Xander Houtkoop bracht de ploeg na een goede combinatie met Antonia langszij.

De rest van de tweede helft was voor de Eagles. De Deventenaren kregen verschillende kansen maar doelman de Ruiter hield Utrecht op de been. Dit gold overigens ook voor de doelman aan de andere kant. Room keepte een uitstekende wedstrijd.

Uiteindelijk deden de Deventenaren zichzelf nog tekort. In de extra tijd plaatste Van der Linden vanuit een vrije trap de bal nog op de binnenkant van de paal, maar de bal wou er niet in.

De rentree van Go Ahead Eagles mag gerust uitstekend genoemd werden. De eerste helft was zoals gezegd nog wat onwennig, maar met name in de tweede helft heeft de ploeg laten zien waarom het in eerste instantie gepromoveerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.