deel alpe dhuzes geld niet naar onderzoek

Het geld dat de stichting Inspire2Live jaarlijks krijgt na de actie Alpe d’HuZes, wordt nauwelijks besteed aan kankeronderzoek. Dat heeft Nieuwsuur uitgezocht. Duizenden Nederlanders doen jaarlijks mee met de fietsactie op de beroemde Alpencol, waaronder verschillende teams en individuen uit Salland.

Inspire2Live beschikt over 5 miljoen euro uit het Alpe d’HuZes-fonds van KWF Kankerbestrijding. Op dit moment is daarvan 1,6 miljoen uitgegeven. Slechts 200.000 euro is besteed aan wetenschappelijk onderzoek, de overige 1,4 miljoen ging vooral naar management fees (ruim 600.000 euro), reizen en congressen.

Verleden week ontstond ophef toen bleek dat toenmalig voorzitter van Alpe d’HuZes, Coen van Veenendaal, in 2010 en 2011 betaald is met geld uit het fonds van Alpe d’HuZes. Het gaat in totaal om ruim twee ton. Dit terwijl Alpe d’HuZes zich laat voorstaan op een strikt anti-strijkstokbeleid.

In totaal werd met de actie Alpe d’HuZes sinds 2006 zo’n 100 miljoen euro opgehaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.