Home / archiefcentraal / declaraties alpe dhuzes onhandig

declaraties alpe dhuzes onhandig

Hij noemt het declareren van 160.000 euro ‘onhandig’ en ‘dom’, maar Alpe d’HuZes-oprichter Coen van Veenendaal ontkent zijn zakken te hebben gevuld met subsidiegeld van de sponsortocht. Dat meldt het Algemeen Dagblad. “De berichten zijn eenzijdig en ongefundeerd. Het ligt allemaal veel genuanceerder,” aldus de oprichter.

Van Veenendaal haalde twee jaar tijd bijna 3 ton binnen bij zijn nevenstichting, die zich bezighoudt met kankeronderzoek. Dat was zijn belangrijkste inkomstenbron. Van Veenendaal had naar eigen zeggen geen tijd voor ander werk en deed het bestuurswerk altijd gratis. “Ik besteed nu nog 10 uur per week om lezingen te geven voor Alpe d’HuZes, onbezoldigd.”

Ook noemt hij het declareren van 160.000 euro ‘onhandig’ en ‘een beetje dom’. De stichting kreeg afgelopen weekend veel vragen over het declaratiegedrag van Coen van Veenendaal.

De medeoprichter van Alpe d’Huzes predikte altijd het ‘antistrijkstokbeleid’. Dat hij er via een omweg geld aan heeft verdiend, zorgt voor veel boosheid onder deelnemers.

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.