burger wil openheid over schikkingsvoorstel

Wij denken dat openbaarmaking van het voorstel de gemeente Raalte niet kan schaden en willen daarom dat de gemeente haar burgers openbaar op de hoogte houdt van de manier van besturen. We vinden daarom dat Raalte het schikkingsvoorstel openbaar moet maken. Afgelopen week vroegen wij de bezoekers van onze site wat zij vonden wat er moet gebeuren: Openbaar maken of niet.

We stelden in een poll op onze website de vraag wat er moest gebeuren: Driekwart van de stemmers wil dat de gemeente het voorstel openbaar maakt, een kwart niet. We hadden daarom een brief klaarliggen. Als onze lezers vonden dat we verdere stappen moeten ondernemen, zouden we dat doen. De brief zou op de post gaan. Welnu, de brief is vrijdagmiddag op het gemeentehuis afgegeven.

Eigenlijk is ons doel al voor een belangrijk bereikt: Een inhoudelijke discussie aanwakkeren over transparantie van het bestuur. Die discussie ontstond onder het artikel. Het gaat ons nog niet eens zo zeer vanwege het individuele geval, maar gewoon omdat het bestuur er zit namens de burgers en dat de burgers recht hebben op openbaarheid.

Goed, de brief is weg (zie bijlage van dit artikel). To be continued…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.