btw op bier omhoog je reinste onzin

De overheid wil de BTW op bier verhogen en nu is het land in nood. Of valt dat nog wel mee. We hebben bierfabrikanten in elk geval de bijbehorende klok horen luiden. Er gaat minder bier verkocht worden, voorspellen ze. Dus komt er overall helemaal niet minder belasting binnen.

De redenatie van het kabinet is opvallend. Hogere belasting levert meer BTW op, maar het is meteen een strategische zet om mensen minder bier te laten drinken. Midden in het seizoen van de zomerfeesten, maken wij onze wekelijkse stelling van het voornemen van ons kabinet. De poll op onze website is deze week: ‘De BTW op bier gaat omhoog. Je reinste onzin.’

Afgelopen week ging onze poll over fietsen op de stoep. Aanleiding is het verhaal van Tejo de Haan uit Heeten die al drie keer van zijn sokken werd gereden door fietsers op de stoep. De Haan zocht contact met politie en gemeente, maar tot aanpak leidde dat niet. In onze krant van vorige week deed hij een oproep om met zijn allen beter te letten op dit gebeuren.

Onze stelling, ‘Schrijf een boete uit aan fietsers die op de stoep rijden‘, kreeg geen eenduidige uitkomst. Zo’n 59 procent was het met de stelling eens. De overige 41 procent stelde tegenstander van dat plan te zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.