brede school wesepe speelleerplaats

Al sinds 2010 is het gebouw van de A.Bosschool in gebruik als brede school, met een opvangcapaciteit voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Naast de school zelf wordt dit ingevuld door kinderopvang KOOS en Peuterspeelzaal Olst-Wijhe. Hoewel alle drie partijen individueel wel blijven functioneren onder hun eigen naam, gaat ze als brede school voortaan door het leven als ‘Speelleerplaats Wesepe’.

Directeur Ineke van der Toom-Rol: “Deze gezamenlijke naam is een logisch gevolg van de doorgaande lijn die de afgelopen drie jaren is ingezet en die we de komende jaren verder uit willen bouwen. Als brede school in een klein dorp vervul je een belangrijke maatschappelijke functie. Het feit dat kinderen al heel jong bij ons binnenkomen biedt prachtige kansen om ze al heel vroeg vertrouwd te maken met leeftijdsgenootjes uit hun directe omgeving, maar ook met waarden en normen die wij als brede school hanteren. We proberen dan ook zoveel mogelijk activiteiten en thema’s letterlijk schoolbreed in te zetten. Dit varieert van vieringen als Kerst en Sinterklaas tot aan regels en afspraken rondom didactisch en pedagogisch beleid. Dat maakt de drempel naar instromen in de basisschool ook stukken lager.”

Om deze eenheid extra kracht bij te zetten, treedt de brede school voortaan naar buiten onder een gezamenlijke naam, vergezeld door een bijbehorend nieuw logo. Beide bleven echter voor kinderen en ouders tot op het laatste moment een verrassing. Ter gelegenheid van de onthulling werd een nieuw naambord gepresenteerd en alle kinderen van de Speelleerplaats kregen een cadeautje mee naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.