Home / archiefcentraal / bikelife stoppelveldrit deels naar overkant ijssel

bikelife stoppelveldrit deels naar overkant ijssel

nder meer naar de overkant van de IJssel. De routes gaan door de mooiste delen van het IJssellandschap.

De starttijden van de diverse tochten zijn voor de 100 km tussen 08.00 en 12.00 uur en voor de 60 en 40 km tussen 9.00 en 12.00 uur. Alle routes zijn bepijld en op papier beschikbaar. Halverwege de routes zijn rustpunten/horeca-aanlegplaatsen opgenomen. De Stoppelveld-rit is ook geschikt voor elektrische fietsen.

De 40 kilometer blijft dichtbij huis. De route voert richting Eikelhof en Wesepe, door het weteringenlandschap en door de bossen. Op de terugweg hebben de fietsers de mogelijkheid om het nieuwe pontje over het Overijssels kanaal tussen Raalte en Heeten mee te pikken. De route bevat een aantal verrassende punten.

Wie de tocht van 60 km fietst, gaat twee keer de IJssel over: eerst bij Deventer en daarna met het fietspontje tussen Wilp en Gorssel. De route voert onder meer door Diepenveen, de Wilpse Kleipolder, Gorssel, Joppe, Kring van Dorth en Bathmen. De tocht biedt volop variatie tussen lommerrijke landgoederen en (half) open landschappen.

Hall, Oeken en Quatre Bras. Plaatsjes waar misschien niemand uit Raalte en omgeving van heeft gehoord. Ze liggen op de route van de 100 km tocht, de langste fietsafstand van de BikeLife Stoppelveldrit. Ook de fietsers van deze afstand maken twee keer een oversteek over de IJssel: bij Deventer en Zutphen. Via Bathmen en Lettele keren ze na 100 km weer terug in Raalte.

De deelnamekosten bedragen 3,50 euro per persoon. NTFU-leden krijgen een korting van 1 euro. De deelname voor kinderen t/m 12 jaar is gratis. Tegen een geringe meerprijs is een herinnering verkrijgbaar.

Zie ook www.heikera.nl

Lees ook

Infobijeenkomst over entree Hof van Rakhorst

HEINO – De werkgroep Heino Centrum houdt op dinsdag 28 september een informatiebijeenkomst in Café …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.