benthe wint beker op shetland mendag

De vijfjarige Benthe ten Broeke uit Olst heeft zaterdag een prijs gewonnen op de jaarlijkse Shetlandmendag in het agrarische Voorst. Samen met haar vader Harrie reed Benthe haar vierde wedstrijd. Met haar moeder Linda oefent Benthe regelmatig. Inmiddels vormen Benthe en pony Bommel een gouden combinatie. In Voorst leverde dit een beker op. Bommel is een brave pony waar Benthe nog veel van kan leren.

Marlies Schrijver en groom Fleur Schrijver uit Heino waren dit jaar weer aanwezig met een tandem op de gezellig dag. De Shetlandmendag is een dag waarop verschillende onderdelen met shetlandpony(‘s) voor de wagen te rijden zijn. Iedereen kan hier aan mee doen, ongeacht leeftijd, (wedstrijd)ervaring of type aanspanning.

De sfeer op deze dag was ook dit jaar weer goed, iedereen helpt elkaar waar nodig of het nu gaat om het opladen van de marathonwagens, het parcours of het helpen aanspannen van de pony’s. Elk jaar zijn de verschillende onderdelen dressuur, vaardigheid, marathon, speel uw spel en ringsteken. Dit jaar ging dat iets anders, nu was er in plaats van een dressuurproef een behendigheidsparcours opgezet waarbij je met je aanspanning tussen een aantal lastige obstakels moest sturen.

De overige onderdelen waren dit jaar hetzelfde. Met het ringsteken werd het nog ietsje moeilijker gemaakt door in plaats van twee nu drie pony’s achter elkaar te zetten. Na alle onderdelen waren de marathonhindernissen vrij om in te oefenen, waar menig (beginnend) menner nog even gebruik van maakte.

Op 16 en 17 augustus 2013 vinden er menwedstrijden in Wierden plaats en 21 en 22 september 2013 kun je inHeeten terecht. In Heeten wordt dressuur gereden allerlei paarden- en ponyrassen zullen daar gaan deelnemen. Op zaterdag rijdt men dressuur en vaardigheid, op zondag staat de marathon in het middelpunt. Dan mag men zo snel mogelijk op de juiste volgorde over allerlei hindernissen heen.

Rein Hazelaar

In Voorst regelt Rein Hazelaar het initiatief en 15 jaren de plaatselijke organisatie. De sfeer is gemoedelijk, alles gaat in goed overleg en iedereen helpt elkaar. Weet je iets niet, dan helpt Rein met raad en daad. Als spontaan eerbetoon hebben alle deelnemers speciaal voor Rein Hazelaar en zijn vrouw een dynamisch ingelast defilé gereden. Rein altijd vlot van de tong en dynamisch qua beweging reed licht emotioneel mee in de onvergetelijke stoet.

De komende jaren wordt er rond Voorst een rondweg aangelegd alle deelnemers rekenen erop dat in 2014 de landelijke Shetlandmendag opnieuw een vervolg kan gaan krijgen. De definitieve besluitvorming over de aanleg van de veelbesproken rondweg is nog niet rond, maar alle deelnemers kijken nu al uit naar het Voorster evenement in 2014.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.