authentieke tasberg op stoppelhaene

Dit jaar komt er op het Stöppelhaene-terrein een authentieke tasberg te staan. De laatste hand is afgelopen week aan de tasberg gelegd, de rieten kap. De tasberg, gefabriceerd bij Richard Wigink Holten, wordt met een speciaal transport door Van Straaten van Holten naar Raalte gebracht. De tasberg heeft een breedte van bijna zes meter.

Vroeger werd de tasberg gebuikt voor hooiopslag (bovenin) en onderin als berging voor bijvoorbeeld machines. Ook werd hij wel pachtersberg genoemd. Zo kon hij verplaatst worden en bij het land neer gezet worden waar de boer de grond gepacht had. Tegenwoordig wordt de tasberg ook voor andere doeleinden gebruikt. Hij wordt vaak uitgebouwd aan de zijkanten tot een schuurberg. Voor bijvoorbeeld stalling van vee of als hobbyruimte.

Op de tweede vestiging van Richard Wigink aan de Deventerweg in Holten, kunt je terecht voor hout in de breedste zin van het woord. Ze maken er boomstam-picknicktafels (deze staan ook op Stöppelhaene), tuinhuisjes, priëlen, overkappingen, tuinsets, banken en tafels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.