aalderstroom met de hond door de stroeten

In de maanden juli en augustus brengt waterschap Velt en Vecht elke week een project of route in het werkgebied onder de aandacht. Neem een picknickmandje mee en ga eens in het gras zitten langs de waterkant. Er zijn fietsroutes en wandelroutes door alle projecten, maar dit jaar zeggen we: smeer de krentenbollen, neem de frisbee mee, kinderen achterop, hond aan de lijn en strijk neer langs het water voor een speelse middag of een zwoele avond ….

We zetten projecten langs de Vecht in het zonnetje en deze week is er een route van Het Drentse Landschap, met wie we dit jaar samen werken.

Deze week: Wandelroute door beekdal Aalderstroom

Ligging: bij de vistrap tussen Aalden en Zweeloo

Download de pdf: staging2.veltenvecht.nl

Deze week een speciale wandeling met de hond: De Stroeten van Het Drentse Landschap langs de Aalderstroom. Dit beekdal is ingericht voor water en natuur. Water krijgt hier de ruimte als het nodig is. De beek is verbreed en de oevers zijn flauwer geworden en natuurvriendelijk ingericht. Het meest populair is de vistrap tussen de beide dorpen Zweeloo en Aalden. De plaatselijke jeugd bouwt graag nieuwe dammetjes in het water.

De naam stroet gebruiken de Drenten voor lage natte stukken in de heide. Vroeger waren het geliefde plekken om als eerste tot hooiland te ontginnen. Steeds meer van de oorspronkelijke planten keren terug. Tijdens een groot deel van de wandeling volgt u de houtwallen aan weerszijden van de Stroeten.

Het Drentse Landschap waardeert wandelaars in haar natuurgebieden. Waar het mogelijk is zijn honden, mits aangelijnd, toegestaan. Vanwege de aanwezigheid van runderen, schapen en andere fauna is het helaas niet altijd mogelijk om honden in alle gebieden toe te staan. In De Stroeten kan dat wel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.