zwemmen in bergingsvijver eigen risico

De zomerwarmte laat iedereen op de gekste plekken verkoeling zoeken. Het waterschap houdt ondertussen de waterkwaliteit van de zogeheten zwemwateren in de gaten. Maandagmiddag zwom een groepje jongens in de bergingsvijver bij de Klaproos in Heino-Zuid. Dat is geen gecontroleerd zwemwater, de waterkwaliteit (of er dus bijvoorbeeld ziektes in zitten) wordt dus niet in de gaten gehouden.

Het waterschap licht toe: “Een bergingsvijver is geen zwemwater. Dat wordt dus niet gecontroleerd op de kwaliteit. De vijvers worden gebruikt als wateropslag als er bijvoorbeeld in korte tijd veel regen valt. Zwemmen in een bergingsvijver is echt voor eigen verantwoordelijkheid, wij geven geen garantie dat het water schoon genoeg is.”

Aangewezen zwemwateren (bijvoorbeeld de Wijthmenerplas) worden dagelijks op de kwaliteit gecontroleerd. Hoe schoon (of vies) het water is, kun je zelf controleren op staging2.zwemwater.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.