zevende oefenzege op rij voor eagles

Dat Go Ahead Eagles na rust vermoeid oogde, was volgens trainer Foeke Booy heel goed verklaarbaar. ‘We hebben een pittig trainingskamp in Epe in de benen. Het eerste uur speelden we heel acceptabel, maar in de tweede helft sloeg de vermoeidheid in de benen. Mede omdat het ineens een stuk warmer werd, omdat de zon doorbrak. Dat eiste zijn tol. De terugslag was logisch en zeker niet zorgelijk. Ik kijk terug op een goede week, waarin we weer stappen hebben kunnen maken.’

Bayer Leverkusen, dat in Terwolde de laatste test voor de start van de competitie afwerkte, speelde op zijn Duits. Gegroepeerd en met één diepe spits. Go Ahead Eagles kreeg nauwelijks ruimte, maar speelde beheerst en was op basis van voetbal de bovenliggende partij. Na de drinkpauze, halverwege de eerste helft, maakte Go Ahead Eagles binnen vier minuten het verschil. Jarchinio Antonia reageerde heel attent op een zwakke terugspeelbal van een Duitse verdediger. Hij onderschepte het speeltuig en schoot de bal fraai langs doelman Lomb in het doel: 1-0. Drie minuten later was het 3-0. Met een prachtige halve volley zorgde Lars Lambooij voor 2-0. Hij werd daarbij op maat bediend door Marnix Kolder, die met het hoofd de bal voor zijn voeten knikte. En toen even later Marnix Kolder koelbloedig een strafschop benutte, leek de buit binnen.

Vlak na rust leek Go Ahead Eagles door te drukken, maar dat lukte niet. En naarmate de wedstrijd vorderde vloeide de kracht uit de Deventer benen. Concentratiefouten leverden de Duitsers twee treffers op, via Zenga en Al Ghaddioui. Daarbij bleef het.

Na de wedstrijd voerde Foeke Booy een gesprek met Erik Cummins. De doelman heeft een prima indruk gemaakt tijdens de oefenstage en kan een aanbieding van Go Ahead Eagles tegemoet zien.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.