zesde plaats voor heiki laing in marum

Heiki Laing uit Haarle heeft zondag 7 juli de zesde plaats behaald tijdens de dertiende NK bij de MX2 Nationalen van de KNMV in Marum (Groningen). Dit was de tweede keer dit jaar dat er voor deze klassen een wedstrijd werd gehouden.

Tijd

Tijdens de training kon Heiki niet echt zijn draai vinden. Hij kreeg weinig kansen om een ronde goed aan te zetten. Na een lange tijd de vierde tijd in handen te hebben gehad, moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een zesde tijd.

Heiki’s start van de eerste manche was matig. Na een valpartij voor hem, kwam hij in het achterveld terecht. De eerste ronde kwam hij op plek tien over de finish. Gaandeweg de wedstrijd wist Heiki een paar plekken op te schuiven en lag hij op plek zes toen hij een wat onbesuisde inhaalpoging uitvoerde. Dit resulteerde voor Heiki en een collegarijder in een valpartij. Opnieuw moest Heiki weer van achteraf beginnen en maakte nog wel een aantal plaatsen goed. In een negende positie zag Heiki de finishvlag.

Finish

De start van de tweede manche verliep beduidend beter. Nu kwam Heiki als zevende de eerste bocht uit. Gaandeweg de wedstrijd wist hij nog even beslag te leggen op de vierde positie maar het warme weer begon zijn tol te eisen. Moe gestreden zag Heiki als vijfde de finishvlag. Deze posities waren in de daguitslag goed voor een zesde plaats.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.