wijkagent waarschuwt voor card trapping

Raalter Wijkagent waarschuwt op Twitter voor ‘card trapping’. Dit is een nieuwe manier om je bij de pinautomaat geld afhandig te maken. Wat er gebeurt is dat de dieven een klemmetje plaatsen in de pasinvoermond van de pinautomaat, waardoor je pas er niet uit komt. Als je vervolgens bij de automaat weg loopt kan vervolgende rustig je rekening geplunderd worden. De politie adviseert om niet weg te lopen als je pas niet uit de automaat komt, maar direct de bank en de politie te bellen.

Dit klemmetje kan ook geplaatst worden in de gleuf waar het geld uit komt. Dit heet ‘cash trapping’. Ook hier luidt het advies: blijf bij de pinautomaat en bel de bank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.