vvd raalte stop met sallandwonen

“In dat jaarverslag wordt er letterlijk en figuurlijk één zin aan gewijd, waaruit valt af te leiden dat SallandWonen geen enkele urgentie voelt om hier werk van te maken. Het wordt hoog tijd dat de druk op SallandWonen wordt opgevoerd. Wij willen dat Raalte de samenwerking per direct stopt en geen nieuwe samenwerkingsprojecten meer start. De boodschap moet duidelijk zijn: éérst een oplossing voor het oude gemeentehuis, vóórdat er weer nieuwe zaken worden gedaan”, zo stelt de fractie, die hiervoor donderdag tijdens de raadsvergadering een motie zal indienen.

Het feit dat SallandWonen geen enkel concreet plan heeft voor het oude gemeentehuis is voor de VVD het summum. “Het is méér dan de druppel die de emmer deed overlopen: dat stadium zijn we al lang voorbij. Dit loopt nu al sinds 2006 en we zijn geen meter opgeschoten. De vraag is nu vooral hoe we als gemeente SallandWonen in beweging krijgen. Vorig jaar was er een kans bij het maken van nieuwe vierjarige prestatieafspraken maar die kans heeft het college laten lopen. Nu er weer een jaar voorbij is en er andermaal geen actie bij SallandWonen te zien is, wordt het tijd een streep te trekken”.

Het stopzetten van de samenwerking betreft als het aan de VVD ligt ook de lopende afspraak om locatie BK-Straat/Horizon gezamenlijk te ontwikkelen. SallandWonen (eigenaar van de Bibliotheek aan de Westdorplaan) en de gemeente (eigenaar de Horizon) hebben daar ieder een belang en maakten eerder op verzoek van SallandWonen de afspraak om dit samen te doen. “Wat ons betreft gaat daar een streep door en pakt Raalte dat op samen met andere marktpartijen. Zónder Salland Wonen. Ook financieel gezien moet de gemeente grote vraagtekens zetten bij de samenwerking met deze corporatie. De gemeente boekt af en schrijft af en SallandWonen zit in een zetel”.

Uit het jaarverslag blijkt dat de corporatie kerngezond is en over veel reserves beschikt. Ondanks de crisis nam het vermogen vorig jaar met 2,68 miljoen euro toe tot 112 miljoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.