Home / archiefcentraal / voetbalvelden rohda raalte en heino op slot

voetbalvelden rohda raalte en heino op slot

De voetbalvelden van SV Raalte, Rohda en VV Heino gaan in de zomerperiode na 19.00 uur dicht na klachten over overlast. In de avonduren gebruiken jongeren deze velden om een balletje te trappen, maar ook als hangplek. Dit leidt echter tot zoveel klachten over geluidsoverlast dat in overleg met de drie voetbalverenigingen is besloten de velden vanaf vrijdag 12 juli na 19.00 uur tot 9.00 uur te sluiten.

De klachten gaan van geluidsoverlast door het trappen met de bal tegen de reclameborden tot ontwikkeling van hangplekken voor de jeugd, die ook de nodige geluidsoverlast veroorzaken door harde muziek te draaien tot laat in de avond. Ook laten ze veel troep achter. Dat is de reden dat de gemeente samen met de voetbalverenigingen heeft voor besloten de drie velden in de zomerperiode na 19.00 uur af te sluiten voor publiek.

De gemeente en de voetbalverenigingen vinden het jammer dat ze deze maatregel moeten nemen.

De kunstgrasvelden zijn ook aangelegd en bedoeld voor jongeren zodat ze in hun wijk een balletje kunnen trappen. Dit sluit aan bij het gezondheidsbeleid van de gemeente; jongeren stimuleren om in beweging te komen. Dit is dan ook een tijdelijke maatregel. Na het zomerseizoen kijken de gemeente en verenigingen samen met de jongeren of het ‘balletje trappen’ weer mogelijk te maken, zonder dat de omwonenden hier overlast van ondervinden.

Lees ook

College wil vergunningverlening voor woningsplitsing niet gratis aanbieden

RAALTE – Het Raalter college van B&W ziet vooralsnog niks in het idee van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.