van bon en doping het blijft altijd een vraag

Of Leon van Bon zijn twee Touretappes in 1998 zonder hulp van doping won, blijft waarschijnlijk altijd een vraag. Woensdag presenteerde de Franse dopingsenaat een lijst met daarop 44 namen van renners uit de Tour van 1998. Op die lijst stond bijvoorbeeld ook Jeroen Blijlevens, die positief getest werd op het gebruik van epo.

Uit hertests door de Franse onderzoekers bleek ook dat de Nederlander Maarten den Bakker schoon was. Over de urine van Leon van Bon, tegenwoordig woonachtig in Raalte, kunnen de onderzoekers niets meer zeggen. Ze concludeerden niet dat hij doping had gebruikt, maar ook zeiden ze niet dat hij dopingvrij was. “Geen resultaat,” luidt het oordeel. (op zijn Frans: ‘inclassable’)

Woensdag ging een groot aantal wielerhelden uit 1998 onderuit: Pantani, Ullrich, Julich, Zabel, Jalabert en Cipollini bleken doping te hebben gebruikt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.