tonnie nijboer wint tweede editie heino masters

De tweede editie van het Heino Masters Golftoernooi is gewonnen door Tonnie Nijboer. Met een deelnemersveld van 48 Heinoërs of oud-Heinoërs van de voormalige gemeente Heino was er voldoende animo voor deze tweede editie. Dit jaar werd er gespeeld op debaan van de Drentsche Golf & Country Club in Zeijerveen (Assen), gezien de afstand voor vele deelnemers een onbekende baan.

Ook deze tweede editie werd er gespeeld in 2 categorieën, 1 strokeplay categorie (cat. 1) voor golfers met een handicap van 0 tot 21,0 en een stableford categorie (cat 2. ), waarin de golfers met een handicap van 21,1 tot 36,0 uitkwamen.

De titel Heino Master en is weggelegd voor de winnaar in categorie 1. Tonnie Nijboer behaalde het beste resultaat met een netto score van 75 slagen. Hij ontving uit handen van de winnaar van voorgaand jaar, Jelle Paauw, het unieke Heino Masters Jasje. De tweede plaats werd bezet door Henry Satink met 77 slagen en de derde prijs in categorie 1 ging naar Arnoud Wiersma die 3 slagen meer nodig had dan de nummer 2.

In categorie 2, waar een 3/4 handicapverrekening van toepassing was ,werd Ronald Jan Koning de sterkste speler met een stableford score van 33 punten, tweede werd Gé Satink met een score van 30 punten, gevolgd door Willem ten Berge met 29 punten. Naast de wedstrijd van 18 holes werd er binnen het toernooi gestreden om de Longest Drive (verste afslag) en de Neary (dichtst bij de vlag).

Bij de dames sloeg Betteke Jonge Poerink de bal het verste weg en wel op 133 meter. Bij de heren werd de verste slag geslagen door Jelle Paauw met een afstand van maar liefst 243 meter. Herman Brinkhof sloeg de bal over een afstand van 179 meter het dichtst bij de vlag. Zijn bal eindigde op maar liefst 2,46 meter van de vlag.

De organisatie van de Heino Masters kijkt terug op een geslaagd tweede toernooi. Met droog weer, maar de wind als aanwezig spelelement werd er weer fanatiek gestreken om ‘het jasje’. Maar belangrijkste aspect blijft het sociale element van deze dag. “We zijn zeer verheugd met het aantal deelnemers, het is een gezellig, en enthousiast gezelschap ” aldus de tevreden organisatie. Een vast uitgangspunt van het evenement is om te starten en te eindigen in Heino. Zo verzamelden de golfers zich op het parkeerterrein achter de RK-Kerk vanwaar ze per touringcar naar de Drentsche Golf & Country Club vertrokken, aan het einde van de dag werd het slotdiner en prijsuitreiking gedaan bij Restaurant-Zalen Oortwijn in Heino. “Dit evenement had geen doorgang kunnen hebben zonder de steun van onze sponsoren, veelal lokale ondernemers uit Heino,” aldus Bram Steijn.

De volledige lijst met uitslagen is te vinden op staging2.heinomasters.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.