Home / archiefcentraal / stralingsmist een mooie deken over het weiland

stralingsmist een mooie deken over het weiland

Het is de hele dag hartstikke warm, maar aan het eind van de middag valt er een stevige zomerbui. De lucht koelt af, de hitte wordt direct minder drukkend. Na zo’n verfrissende zomerbui, zie je boven weilanden vaak een mooie deken van mist hangen: Stralingsmist.

Stralingsmist vormt zich boven een weiland door uitstraling bij helder weer, waarbij na zonsondergang het aardoppervlak afkoelt. De koudere en zwaardere lucht stroomt op een enigszins hellend weiland in de richting van een sloot, waar door menging met vochtige lucht slootmist ontstaat.

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.