speelman en speelman op cabaretavond

Speelman & Speelman, Popkoor Musing, ’t Wiejes Cabaret, Gerard van der Weegh, Laurens ten Den, Rumor has it en een afvaardiging van de Ode aan de Wierdense Revue verzorgen optredens op de cabaretavond van Stöppelhaene. De avond is traditiegetrouw de aftrap van het Sallands Oogsfeest. Dit jaar op 28 augustus. De kaartverkoop is al begonnen.

Al sinds 1977 vormen Anton Kleine Schaars en Gerrit Hulleman samen ‘t Wiejes Cabaret. Aangezien de heren het beste schrijven onder enige tijdsdruk, kunnen ze op dit moment nog niets zeggen over de tips die ze burgervader Zoon dit jaar zullen toezingen in hun liedjes. Vast staat dat geen enkel lokaal nieuwtje veilig is voor dit duo uit Wijhe. Een andere rijzende ster op het gebied van Sallands Cabaret is Gerard van der Weegh. Deze Raalter grappenmaker is enkele jaren geleden begonnen met het opvoeren van leuke sketches tijdens carnavalsavonden en is inmiddels klaar voor een nieuw publiek. Zijn alterego Gaît de Zwerver zal u tijdens de openingsavond verwelkomen met een bijzonder verhaal in het dialect.

Rustig aan doen en genieten van het leven. Dat is het motto van de gebroeders Daan en Joost Speelman. In hun laatste theatervoorstelling Optimisten laten de heren Speelman zien dat je met maar weinig al gelukkig kan zijn. Ze zullen tijdens de cabaretavond laten zien dat het belangrijk is om ondanks de chaos, af en toe stil te staan om te zien wat je hebt. Ben je benieuwd waar je deze talentvolle broers van kunt kennen? Sinds ze de 2e plaats behaalden op het Amsterdams Kleinkunst Festival in 2005 hebben ze bijna ieder groot en klein(er) theater in Nederland bezocht. Ook blikken ze wekelijks terug in hun eigen rubriek ‘Weekie wat een weekie’ bij radio-dj Giel Beelen op 3FM. Met hun jongensachtige voorkomen en positieve energie zetten ze met Stöppelhaene een muzikale voorstelling neer, die garant staat voor twintig minuten puur genieten.

Het maakt niet uit of hij een rol speelt in Shakespeare of een herkenbaar personage in een boerenrevue, Laurens Ten Den weet altijd op een subtiele wijze de aandacht van het publiek op te eisen. Deze creatieve geest is bekend geworden van zijn deelname aan de razendpopulaire Twentse regiosoop ‘Van jonge leu’ en kan als geen ander in de huid kruipen van typetjes uit die ‘goeie ouwe tijd’. Ook Graads en Dika hebben al veel succesvolle producties op hun naam staan met de Wierdense Revue. Gert-Jan Oplaat en Marijke Hovestad zullen speciaal voor Stöppelhaene een conference maken, met een knipoog naar de oude tijd van de Wierdense Revue. Dat wordt weer oalderwets lachen en huul’n in de Sallandse Herberg!

Hoewel het Raalter popkoor MuSing nauwelijks een jaar bestaat, zijn de recensies nu al overweldigend. Wat mag je verwachten van het optreden van een popkoor dat alles kan zingen behalve smartlappen? Positieve energie, jankende gitaren, veel emoties… en misschien zelfs een klein beetje kippenvel! Ook muziekgezelschap Rumor Has It zal tijdens de Sallandse Cabaretavond een meerstemmig zangoptreden met pianobegeleiding ter gehore brengen. De groep bestaat uit zes dames die stuk voor stuk verslaafd zijn aan zingen. Om Sallands Got Talent 2013 te winnen hebben ze flink geoefend op de gekste plekken. Het ging zelfs zover dat ze regelmatig samen zaten te neuriën in de trein. Nieuwsgierig naar het resultaat? Kom dan op 28 augustus naar de Sallandse Herberg en aanschouw zelf waarom zij hét talent van Salland zijn!

Naast al deze optredens is de bekendmaking van de Oogstkoningin en hofdames een traditioneel hoogtepunt van de Sallandse Cabaretavond. Ook is er tijdens de openingsavond van Stöppelhaene extra aandacht voor de Sallandse Boer en zijn oogstgaveproject. Dit jaar is de oogstgave bestemd voor de Oasisschool in Kenia met een project het opzetten tuinkassen. De avond wordt gepresenteerd door Bjørn Roescher. Het programma van de Sallandse Cabaretavond wordt mede mogelijk gemaakt door het Hoftheater uit Raalte. Entreekaarten zijn vanaf heden voor 13,50 euro te koop bij Schulten Lederwaren in Raalte en via staging2.stoppelhaene.nl. De Sallandse Herberg is woensdagavond 28 augustus om 19:00 uur geopend en het programma start om 19:30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.