ruim een miljoen euro voor sociale initiatieven

De provincie Overijssel heeft deze week een nieuwe subsidieregeling opengesteld voor initiatieven uit de samenleving. Hiervoor heeft de provincie 1.040.00 euro beschikbaar gesteld. Indieners moeten er snel bij zijn, want op 1 september sluit de regeling. Het gaat om een steuntje in de rug bij bewonersinitiatieven, onder het motto ‘sociaal kapitaal’.

Een aanvraag kan door iedereen worden ingediend, dus ook door groep van particulieren. Per initiatief draagt de provincie maximaal één ton bij op basis van cofinanciering van vijftig of twintig procent. Aan de initiatieven zitten wel een aantal criteria. Zo moet de activiteit bijdragen aan de sociale kwaliteit en moet deze plaatsvinden in Overijssel. Daarnaast moet de activiteit binnen zes maanden na de subsidieverlening starten en binnen twaalf maanden zijn afgerond en moet het resultaat minimaal drie jaar exploitabel zijn.

De bijdrage van de provincie kan zowel voor fysieke als niet-fysieke investeringen dienen. Het bedrag dat de provincie in een project steekt hangt af van de bijdrage aan sociale kwaliteit, de hoogte van bijdrages van andere financiers en het realiteitsgehalte van de exploitatiebegroting. De nieuwe regeling geldt niet voor kulturhusen, woonzorgzones of dorpsplannen bovenop al verleende provinciale subsidies.

De definitie van ‘de sociale kwaliteit’ is opgenomen in de regeling, maar gaat in grote lijnen over eigen kracht, sociale cohesie, maatschappelijke participatie en sociaal-economische zekerheid.

Op staging2.overijssel.nl/loket/subsidies/subsidies-thema/ is een aanvraagformulier te verkrijgen. De aanvragen worden niet op volgorde van binnenkomst behandeld, maar op volgorde van prioritering. De aanvraag kan niet meer worden gewijzigd na de datum waarop deze is ingediend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.