rondje nederland passeert lemelerveld

Honderden fietsers passeren Lemelerveld tijdens de 48uurs wielertocht van Cycle for Hope. Camping Heidepark in Lemelerveld is op zaterdag 7 september de plek waar de fietsers neerstrijken en weer vertrekken. Rond 1:30 uur kunt u de fietsers ontmoeten, aanmoedigen en uitzwaaien.

Het non-stop ‘Rondje Nederland’ dat plaatsvindt van 5 september tot en met 7 september is een avontuurlijke estafette waarbij de fietsers geld inzamelen voor hulp aan daklozen, verslaafden en aan kansarme kinderen in Namibië.

Deelnemers aan Cycle for Hope Rondje Nederland rijden in wielerteams een estafette van 1200 kilometer in 48 uur. Ze komen langs hotspots van Nederland zoals de Afsluitdijk, het Binnenhof en de Martinitoren. Fietsers doorkruisen prachtige landschappen op tijden dat ze normaal niet op de fiets zitten.

Voormalig beroepswielrenner Johan van der Velde is ambassadeur van Cycle for Hope. Johan: “Cycle for Hope vereist doorzettingsvermogen en training, maar niet voor niets: je fietst voor mensen in de knel.” Het afzien van de fietsers staat symbool voor het leven van de mensen voor wie zij zich inspannen.

Het doel

Cycle for Hope maakt geloof, hoop en liefde zichtbaar in deze mensenlevens, onder het motto ‘Jouw afzien is omzien naar anderen’. Cycle for Hope financiert twee projecten van Stichting De Hoop; namelijk ‘De Ommekeer’, een verslaafdenopvang en ‘Ruchama’, een plek waar mensen worden opgevangen die elders in de hulpverlening geen plek kunnen vinden. De Hoop biedt christelijke hulpverlening bij verslaving en psychische problemen in heel Nederland.

Naast de zorg voor mensen in Nederland, is een deel van de opbrengst bestemd voor het René Kids Centre in Namibië. Hier ontvangen zeventig kansarme kinderen onderwijs en een maaltijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.