Home / archiefcentraal / rijksrecherche onderzoekt aangifte zoon

rijksrecherche onderzoekt aangifte zoon

ntraal over een publicatie ondervroeg.

De Rijksrecherche wil graag weten hoe wij de informatie verkregen dat de PVC-buisjes uit het stortgat op het voormalige erf van Ben Haarman zijn verdwenen (voor de duidelijkheid: wij zijn prompt vergeten hoe we aan die informatie zijn gekomen).

De Rijksrecherche doet het onderzoek na de aangifte van burgemeester Piet Zoon. De burgervader vermoedt dat gemeenteraadslid Ben Misha de geheime informatie gelekt heeft. De recherche van de politie mag het onderzoek naar Misha niet doen, omdat de burgemeester aan het hoofd van de politie in Raalte staat, waardoor de schijn van belangenverstrengeling kan ontstaan.

Als het dossier van de Rijksrecherche klaar is, wordt het opgestuurd naar de Officier van Justitie in Arnhem. Die beslist vervolgens of die overgaat tot seponeren of de aanklacht doorstuurt voor een oordeel van de rechter.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.