rietkerk belooft onderzoek maar doet niks

Het was een opvallend riedeltje toespraken bij Koe in de Kost. Oud wethouder Jean Paul Gebben prees de initiatiefnemers en gaf hoog op over hun dadendrang. “Je moet wel een heel lange adem hebben als je dit in een gemeente als Raalte voor elkaar wil krijgen.” Gebben klapte daarmee uit de school, hij is inmiddels burgemeester in Renkum en voelde zich vrij de stroperigheid van de Raalter besluitvorming aan de kaak te stellen.

Wethouder Wout Wagenmans speechte bij Koe in de Kost na Gebben en kon niet veel anders dan constateren dat Koe in de Kost hoe dan ook toch voor elkaar is gekomen. Tussen de regels door liet hij merken dat het wat hem betreft allemaal ook wel wat sneller mag. Gedeputeerde (dat is een wethouder op provinciaal niveau) Rietkerk sprak er feitelijk schande van: “ik zal laten onderzoeken waarom dat zo lang moest duren”.

Dat was 19 april van dit jaar.

Nee, zo had hij het niet bedoeld, zegt een woordvoerder van hem achteraf en drie maanden later. Hij had meer bedoeld dat het Raalter college van burgemeester en wethouders eens op onderzoek uit zouden moeten gaan om te achterhalen waarom dat soort zaken zo lang moet duren.

Maar daar gaat Rietkerk helemaal niet over. Zijn uitleg achteraf is een slap aftreksel van de stoere taal in het openbaar.

Blijft over de vraag waarom zulke procedures in Raalte zo lang moeten duren. In Raalte zeggen ze dat de provincie anders geen goedkeuring geeft. De provincie zegt dat de gemeente eens moet onderzoeken of het sneller kan. De burger zit er intussen mee. We zijn bang dat het er niet van komt, maar zouden het aangenaam vinden als er een bestuurder is die tekst en uitleg wil geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.