rennen voor indian pete in boskamp

ondanks waarschuwingen, toch iets te dicht op de truck stond, rende zelfs weg voor de hitte.

Het was één van de hoogtepunten van het Zomerfestival Boskamp. Net zoals het optreden van Nick & Simon van afgelopen zaterdag. De twee Volendammers stonden voor een bomvolle tent. Na enige opstartproblemen, een van de twee was vergeten zijn microfoon aan te zetten (hetgeen ze overigens vrolijk weglachten), verzorgden ze een set van ongeveer een uur. Hitmateriaal genoeg. De stemming was opperbest, daar konden zelfs enige vrolijke provocaties van GA Eagles-supporters (even zwaaien met dat rood/gele shirtje) niets aan veranderen.

Maar het Zomerfestival is meer dan alleen maar grootschalig vermaak. Het is met name een dorpsfeest voor jong en oud met dus ook veel kleinschalige en ‘ouderwetse’ programmaonderdelen. Lizet Wilbrink en Sandra Veenbergen, samen verantwoordelijk voor de PR van het feest, tonen zich zondagmiddag rond half vijf zeer tevreden. “Het feest kan niet meer stuk. En dan moeten de parachutesprongen (de prijzen van de loterij onder de bezoekers; de winnaars moesten linea recta naar het vliegveld) nog plaatsvinden en volgt het optreden van Ronnie Ruysdael ook nog. En oh ja, we hebben ook nog ‘Schijt je rijk’. Met een kameel…”

Het Zomerfestival begon donderdagavond met enkele fietscrossactiviteiten en een griezelspeurtocht waaraan circa 135 mensen meededen. In het bos werden ze opgewacht door een groot gezelschap griezelfiguren. Van spoken en opgehangen skeletten tot een ronkende kettingzaag. “Het was precies goed”, stelt Sandra. “Het was af en toe flink schrikken, maar zeer zeker ook niet té eng.”

Vrijdagavond ging het feest verder met de jaarlijkse playbackshow. Een achttal volwassenenacts en dertien kindergroepen traden tegen elkaar in het strijdperk. De winst ging naar de matengroep van Wesley de Graaf. Deze ‘vaste klanten’ pakten uit met een nummer van de Duitse metalband Rammstein. Inclusief een letterlijk vlammende show, zoals dat hoort bij de Teutoonse krachtpatsers.

“Zij waren geweldig, maar ook de show van ‘De Moekes’ was helemaal te gek”, benadrukken Lizet en Sandra. “Zij deden twee jaar geleden ook mee met een erotisch getinte show. Als antwoord daarop kwamen enkele heren vorig jaar ook met een gewaagde act. Zij deden toen ‘Sexy and I know it’ van LMFAO. Nou, de dames kwamen dit jaar terug met een medley. Het zag er weer fantastisch uit. Sexy pakjes. De kerels stonden allemaal vooraan. Ze deden ook een klein stukje van LMFAO en kwamen daarna met ‘You can’t touch this’ van MC Hammer. Zo van, jullie kunnen niet tippen aan ons. De heren mogen dus volgend jaar weer!”

Zaterdagochtend ging het feest verder met kinderspelletjes en de survival voor de jongsten. ’s Middags volgde onder andere de jaarlijkse zeskamp die werd afgesloten met een varken aan het spit. ’s Avonds waren Nick & Simon aan de beurt. Fans vanuit heel Nederland waren naar de Boskamp gekomen. “Die houd je natuurlijk na zo’n optreden niet allemaal vast, een groot deel ging na afloop weg. Maar dat maakte eigenlijk niet uit, want daarna kwamen veel mensen uit de omgeving naar het feest. Dus zo hadden we de hele avond een lekker volle tent.”

Zondag was wederom de grote familiedag met vermaak voor jong en oud. De kinderen mochten onder andere lasergamen, de ouderen leefden zich uit met allemaal oud-Hollandse spelletjes. De bands Averell D en Vegas Music zorgden voor de muziek. “En dan moet Ronnie Ruysdael nog beginnen”, vertellen Lizet en Sandra na afloop van de vlammende show van Indian Pete. “Die maakt er vast, net zoals vorig jaar, weer een enorm feestje van. Het is nu al een geweldig weekend. Maar wel erg inspannend. Als het feest afgelopen is, vallen we neer.”

Ook de opzet om met name de vaak vergeten groep van 12 tot 16 jaar wat meer bij het feest te betrekken bleek een voltreffer. Hoewel sommige onderdelen nog wat groeitijd nodig hebben. “Het begon donderdagavond met een mountainbiketocht. Daarvoor hadden zich tien jongeren opgegeven, maar helaas vielen er door ziekte en blessures meerdere af, zodat we uiteindelijk maar zes deelnemers hadden.

Jammer natuurlijk, maar naderhand kwamen er meerdere ouderen bij ons die zeiden dat ze volgend jaar ook graag mee willen doen. Maar zaterdag bij de Jeugdsurvival was het weer druk. En ook de pimp-up middag was een succes. Het was eigenlijk bestemd voor meiden van 12 tot 16 jaar, maar uiteindelijk schoven nog veel meer jongere meisjes en oudere dames aan. Ze kregen bijvoorbeeld make-up op en konden ook worden gemasseerd. Ook nieuw is onze eigen schoonmaakploeg. In ruil voor botsauto- en consumptiemuntjes hielp een groep van tien jeugdigen ons drie keer per dag mee met het schoonmaken van het terrein. Zo hebben we de boel heel netjes kunnen houden. Volgend jaar gaan we zeker door met een programma voor de groep van 12 tot 16 jaar. Die moet je aan je feest binden, die jongens en meiden zijn je toekomst!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.