primeurs tijdens hellendoorn rally

De Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally kent dit jaar meerdere primeurs. Voor het eerst in de geschiedenis is er het derde weekeinde van september niet alleen een rally, maar is er ook op zaterdag een kortere Short Rally.

Primeur nummer twee, ook op zaterdag, is een nieuwe publieksproef op het industrieterrein van Almelo. Nog een grote wijziging ten opzichte van voorgaande edities: de centrale service verhuist (terug) naar industrieterrein ’t Lochter in Nijverdal.

Voor het overige zijn de ingrediënten van de wedstrijd bekend: start, vrijdagavond 20 september om 19.00 uur en finish, zaterdagavond 21 september rond 19.30 uur op de Dorpsstraat in Hellendoorn.

De etappe op vrijdag bestaat uit een twee maal te verrijden rondje met drie verschillende klassementsproeven. Zaterdag begint met twee maal twee proeven en eindigt met drie proeven die ook weer elk twee maal in het routeboek staan (met een nieuwe, gratis publieksproef op het industrieterrein van Almelo).

Die laatste ‘boucle’ van drie klassementsproeven staat ook op het programma van de deelnemers aan de Short Rally, die voor de ‘grote’ rally uitrijden.

Over de startveld is nog weinig bekend, maar de kans is groot dat Hellendoorn ook hier een primeur kan presenteren: een World Rally Car die nog niet eerder aan een Nederlandse rally deelnam.

Daarnaast zullen uiteraard de reguliere deelnemers aan het Open Nederlands Rallykampioenschap, het Rallyclinic Nederlands Rallykampioenschap en het Account Software Short Rallykampioenschap acte de présence geven.

De Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally is immers niet alleen voor de toeschouwers, maar zeker ook voor veel deelnemers het hoogtepunt van het Nederlands rallyseizoen.

De rally is in september weer te volgen via internet staging2.hellendoornrally.eu, Twitter en Facebook, maar ook de vernieuwde maar nog steeds gratis app voor Android en iPhone komt weer in de lucht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.