poll muziek tijdens tentfeesten moet zachter

De muziek tijdens tentfeesten moet zachter. Tenminste, dat vindt een aantal mensen. Niet in eerste instantie met het oog op geluidsoverlast voor omwonenden, maar ter bescherming van het gehoor van de bezoekers. Deze week vragen wij de bezoekers van onze website op bovenstaande stelling te reageren.

Afgelopen vrijdag trapte de gemeente Dalfsen een campagne tegen gehoorbeschadiging af op het Sproeifeest in Hoonhorst. Wethouder Von Martels deelde oordoppen en flyers uit. Jaarlijks zijn er naar schatting meer dan 20.000 nieuwe gevallen van gehoorschade door uitgaanslawaai in Nederland. Vooral onder jongeren. In veel gevallen is de gehoorschade niet meer terug te draaien en kan het zelfs leiden tot een levenslange piep in het oor.

Afgelopen week vroegen we de bezoekers van onze site te stemmen over rondritten op platte wagens. De politie ziet strenger toe op de feestelijke rondgangen van bijvoorbeeld kampioenen. Volgens de politie is het gevaarlijk en bovendien loop je als bestuurder een groot financieel risico als er een ongeluk gebeurt.

De meeste bezoekers van onze site vinden het bekeuren bij dit soort rondritten overigens onzin: 58 procent stemde tegen. Zo’n veertig procent stemde voor het bekeuren. Twee procent van de stemmers beschikte afgelopen week niet over een eigen mening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.