plastic doppen sparen voor goed doel

Jan Boerhoop en Stichting bultersmekke zijn een plasticdoppenspaaractie begonnen.Met de opbrengst worden hulphonden opgeleid voor diegene die deze niet vergoed krijgen door zijn of haar zorgverzekeraar.

Sparen

Door scholen, organisaties en verzorgingshuizen wordt al veel gespaard. Jan Boerhoop is begin 2012 met de actie begonnen in Heerhugowaard en omstreken. Sinds begin 2013 is Stichting bultersmekke samen met Jan begonnen om deze actie landelijk op te zetten. Zo sparen de basisscholen in Susteren vanaf het begin van het jaar mee en gaat er een basisschool in Boekel binnenkort van start.

Ook bedrijven als KLM, Transavia, Albert Heijn-filialen, McDonalds Alkmaar en diverse andere restaurants sparen mee. In deze regio heeft Reggesteyn in Nijverdal en de organisatie van Ribs & Blues in Raalte druk gespaard. Meer doppen zijn echter altijd welkom.

Hulphond

In 2013 wordt gespaard voor een hulphond voor Sem en Babet, zodat hun hond Keet opgeleid kan worden tot een officieel erkende hulphond. Sem (15) heeft het downsyndroom en zijn zusje Babet (8) heeft een bindweefselaandoening. De bedoeling is om hun hond Keet op te leiden, zodat deze hen kan helpen bij dingen oprapen, deuren openen en weer dichtdoen.

Doppen

Dopjes van flessen frisdrank, flessen mineraal en spuitwater, melkflessen, flessen fruitsap en flessen voor sportdrank en water worden wel gespaard. Dopjes van wasproducten, shampoos, lotions, cosmeticaproducten et cetera komen niet in aanmerking.

Ook de plastic bakjes om waspoeder in de machine te doen, doppen van choco, bussen koffie, potjes stroop, doorschijnende kapjes van flesjes water, plastic klepjes van blikverpakkingen, kapjes van spuitbussen, dubbele doppen en vuile doppen waar gras, zand, schimmel, etenswaren et cetera in zit kunnen niet aangenomen worden.

Meer informatie

Heb je nog meer vragen over welke doppen wel of niet gespaard worden, neem dan contact op met Kirsten Blaauwbroek: kirstenjblaauwbroek@ziggo.nl Meer informatie vind je op staging2.stichtingbultersmekke.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.