pinautomaten in kleine kernen blijven

Kleine kernen in Salland blijven hun pinautomaat behouden. Rabobank Salland heeft dat deze week besloten. Zo blijft bijvoorbeeld Lettele verzekerd van een pinautomaat. Wijhe krijgt er zelfs een nieuwe bij, als vervanging voor een haperende automaat waar het dorp nu last van heeft.

Ed den Besten, directievoorzitter van Rabobank Salland zegt dat deze keus niet de goedkoopste is, maar dat Rabobank daarmee laat zien dat haar de leefbaarheid in de kleine kernen na aan het hart gaat. “Als bank staan we midden in de samenleving, we zijn coöperatief en willen een verbindende factor zijn.”

Den Besten maakte het nieuws bekend toen hij een handtekening zette onder een sponsorcontract voor twee jaar met de Stöppelhaene. “Aan de ene kant hebben we besloten een reeks kantoren in de dorpen te sluiten, omdat het gezien het aantal bezoeken economisch niet verantwoord meer was die open te houden, aan de andere kant proberen we dicht bij de mensen te blijven door specialisten op ieder vlak in huis te hebben, met internetbankieren, naar de klant toe te komen en dus ook door de pinautomaten in kleine kernen te behouden.”

De actie van een aantal mensen om in Raalte Noord een pinautomaat te krijgen, zal via de Rabobank geen succes opleveren: “we investeren in kernen waar de volgende pinautomaat ver weg is. Raalte Noord is dicht bij Raalte zelf, waar we voldoende automaten hebben. En je kunt er in de supermarkt extra geld opnemen als je boodschappen haalt.”