open dag bij arjan schepers vaste planten

Na een gezellige drukke eerste open dag in het voorjaar is het alweer bijna tijd voor de tweede feestdag op de kwekerij van Arjan Schepers in Mariënheem. “We bestaan dit jaar vijf jaar en dat vieren we met in totaal drie open dagen, verdeeld over het tuinseizoen”, aldus Arjan Schepers. “Op 14 juli houden we een open dag met als thema ‘Eten uit de tuin’”.

In mei 2008 begon Schepers met het aanplanten van de kwekerijtuin. Vele honderden soorten vaste planten staan er inmiddels in volle glorie te groeien en te bloeien. “Van deze planten halen we stekken en zaden, maar ze staan er ook gewoon mooi te zijn. In de afgelopen jaren hebben we de kwekerij langzaam uitgebouwd tot een mooie plek met een bijzonder assortiment vaste planten. We kweken niet-alledaagse planten die het toch prima doen in de tuin. Plantenliefhebbers uit het hele land en zelfs uit het buitenland weten ons steeds beter te vinden, maar ook de ‘gewone’ man is van harte welkom, we geven uitgebreid advies over de juiste standplaats en mooie combinaties van planten.”

Schepers vervolgt: “In onze kwekerijtuin houden we een markt gericht op (moes)tuinieren en alles wat dat oplevert aan lekkere dingen. Dus geen sierplanten dit keer maar bijzondere groentes, rare eetbare planten en zeldzame kruiden en ook wijn, honing, olijfolie en een smoothies bar (Smoothies zijn koude, romige drankjes gemaakt met vers fruit, heerlijk op een warme dag.) Er zijn diverse stands met bijzondere eetbare kruiden en vruchten, wilde paddenstoelen, groentes en er is een kok aanwezig die demonstraties geeft van wat er allemaal met deze lekkernijen gemaakt kan worden. Ook kookboekenwinkel Het Nieuwe Aaltje uit Deventer is aanwezig met een stand. Ze nemen een mooie collectie kookboeken mee.”

‘Eten uit de tuin’ wordt gehouden op zondag 14 juli van 10.00 tot 17.00 uur in de tuin van Arjan Schepers Vaste Planten aan de Hakkershoekweg 9 in Mariënheem. De toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.