onze man vals plat

De tweede rustdag zit erop. De renners hebben genoten van welverdiende rust na de aankomst op de Mont Ventoux. Hoewel daar verschillend over wordt gedacht. Er zijn renners die het liefst doorgaan en het ritme van slapen, eten, fietsen en weer eten gedurende de gehele Tour willen vasthouden.

Onze Man is altijd blij om na een paar dagen op de fiets lekker te kunnen uitrusten, met de benen omhoog. Maar ja hij is ook al wat ouder dan de gemiddelde tourrenner. Hoe zouden “Onze Jongens” de rustdag hebben verteerd?

Aankomst in Gap, na een korte maar heftige etappe met drie cols, twee van de tweede en 1 van de derde categorie en ca 50 km vals plat, met aan het eind een afdaling naar Gap.

Natuurlijk is het echte klimmen zwaar, maar 50 km achterelkaar vals plat mag er ook zijn.

Onze Man heeft daar ook de nodige ervaring mee. In iedere groep toerrenners zitten altijd een paar renners die zoveel macht in de benen hebben dat ze op een stuk vals plat gelijk op kop gaan rijden en dan flink doortrekken, vaak grote sterke kerels. Onze Man weet nog dat hij dacht dat er iets met z’n fiets aan de hand was, z’n remmen aanliepen of zoiets, want de fiets ging steeds zwaarder lopen. (de fietse löp zo zoer).

Hij stapte af en controleerde z’n remmen, er was niets aan de hand. Natuurlijk werd daar nog heel lang over gesproken.“Onze Jongens” zal dit zeker niet overkomen, Bauke Mollema en Laurens ten Dam zullen attent bij de ander klassementsrenners in de buurt blijven en zoveel mogelijk krachten sparen om woensdag een goede tijdrit te rijden.

In deze etappe zullen avonturiers zoals Tom Dumoulin en “Good Old Johnny” voor etappewinst gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.