onze man sagan of toch een dark horse

We gaan vanuit Ajaccio langs de prachtige westkust omhoog naar Calvi. De weg is eerst nog breed, maar voorbij Piana komen we door de Calanche, een prachtige roodgekleurde rotskust. De tourroute slingert zich daar via een smal en bochtig weggetje op ca. 100 m. hoogte langs de rotsen. Dit vond Onze Man het toeristisch hoogtepunt van Corsica. Voor de renners denk ik een prima mogelijkheid om weg te komen. Dat moeten ze zich wel verdapperen: de weggetjes langs de Calanche-kust zijn smal en gevaarlijk met veel scherpe en onoverzichtelijke bochten, risico nemen is dus het parool! Omdat ze onderweg ook nog 4 colletjes (van resp. 4e, 3e, 3e en 2e categorie) van elk zo’n 400 hoogtemeters tegenkomen, verwacht Onze Man in deze etappe geen massaspurt, maar een kopgroep aan de finish.

De laatste col, de Col de Marsolino (3,3 km met gemiddeld ruim 8%), ligt op slechts 13 km. van de finish in Calvi, een prachtige havenstad met mooi zandstrand en een schitterende citadel. Onze Man: “Ik was geneigd vandaag Peter Sagan als kanshebber te tippen, maar denk toch dat een kopgroep niet met Sagan naar de meet fietst. Daarom misschien kansen voor een Voeckler, Flecha of Vanmarcke. Of gewoon een dark horse; iedereen is tenslotte nog fris en vol ambitie!” Na de prachtige etappe van gisteren dus weer spektakel!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.