Home / archiefcentraal / onze man over monsieur chrono

onze man over monsieur chrono

Bauke Mollema die in de Ronde van Zwitserland heeft laten zien dat hij beide disciplines goed beheerst moet hier tijdwinst kunnen behalen op zijn concurrenten. Het tijdrijden is een bijzonder onderdeel van het wielrennen.

Onze Man herinnert zich nog een renner die deze discipline 100% beheerste, één van de kleurrijkste renners ooit, hij had twee bijnamen: “Monsieur Chrôno” en “Maître Jacques”. De kenners onder u weten al dat ik Jacques Anquetil bedoel. Een renner die niet alleen de Tour 5 keer heeft gewonnen en het werelduurrecord met het zwaarste verzet ooit (53×13) heeft verbeterd, maar ook een groot liefhebber was van drank en vrouwen. Een renner die tijdens een tijdrit roerloos op de fiets zat, alleen zijn benen bewogen.

De grootste overwinningen behaalde hij als hij ’s avonds van tevoren flink was doorgezakt. Wat vrouwen betreft kon hij er ook wat van, hij is getrouwd geweest met de dochter van z’n eerste vrouw en daarna met de schoonzus van z’n tweede vrouw. “Monsieur Chrôno” overleed in 1987 op 53 jarige leeftijd.

Wie wordt de monsieur Chrono van woensdag? Wordt het Froome? Dan legt hij bijna zeker beslag op de tourzege. Kan Contador een kunstje flikken? En vergaat het de Nederlanders LauBau?

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.