onze man leon van bon

verklaart hij zich nader. ,,Leon fietst tegenwoordig zowat elke dinsdagavond mee met de CRT. In onze CRT-kring hebben we dus een heuse winnaar van een Touretappe.” We vragen Onze Man waarom hij juist vandaag met die informatie op de proppen komt. ,,De Touretappe van vandaag eindigt in Tours. In 2000 won van Bon daar zijn tweede Touretappe. In 1998 won hij ook al eens in Pau.’’

Van Bon woont tegenwoordig in Raalte. Dat een Nederlander twee Touretappes won, kunnen we ons tegenwoordig nauwelijks voorstellen. Onze Man: ,,als vandaag een Nederlander wint, zou Mart Smeets van Bon naar Tours kunnen laten overkomen. Hij is er maf genoeg voor. Dan zou de CRT zomaar ineens kunnen figureren in het Tournieuws. ”

Een Nederlandse ritzege lijkt echter kansloos. Toch doen de Nederlanders het buitengewoon goed, deze Tour. Mollema versterkte in de tijdrit zelfs zijn derde positie. Van de klassementsrenners was slechts Froome hem de baas. En ook Dumoulin en ten Dam deden het fantastisch. Succestijden als met van Bon lijken te herleven.

,,Hoe goed is van Bon tegenwoordig?”, vroegen wij Onze Man. Over het fietsen kan Onze Man geen oordeel vellen. ,,Ik ben eerlijk”, aldus de CRT’er, ,,zelf lukt het me nog wel om aan te klampen bij de A-formatie maar onze A+ is me toch net een maatje te groot. Leon fiets vanzelfsprekend wel met die klasbakken mee. Daar duelleert hij elke dinsdag op het vast rondje over alle Sallandse heuvels: Lemelerberg, Krönnensommer, Avonturenpark, Toeristenweg, steeds ook in die volgorde. Het zou me niks verbazen als Leon zijn tanden stuk bijt om andere A+’ers de baas te blijven. Jasper Hamelink, Edwin Ophof, Thierry Mijsters: allemaal klasbakken die hem het vuur na aan de schenen kunnen leggen.” Onze Man sluit af: ,,we hebben als CRT een geweldige groep toppers, daar ben ik apetrots op.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.