nog even en dan beginnen de bergen

Toch was Jan Bakelants de sprintersploegen in de tweede etappe al te slim af, en ook de zege van Gerrans was een misrekening van de pure afmakers. Onze Man: ,,de treintjes functioneren niet naar behoren, het woord ‘Fyra’ zal in menige ploegleidersauto gevallen zijn.’’

Vandaag is de finish in Albi, gelegen aan de rivier de Tarn en hoofdstad van het gelijknamige departement. ,,Ik ken de stad niet, maar vorig jaar was ik nog wel op een camping aan de Gorges du Tarn’’, vandaaruit heb ik een paar ritjes gemaakt. Dat stuk van Frankrijk is een plateau, waar rivieren als Tarn en Jonte diepe kloven hebben gemaakt. Die plateaus fietste ik dan op en af.’’ De renners fietsen echter ten zuiden van die Gorges. Er zitten vier colletjes in het parcours, maar dat zal de sprinters niet verontrusten.

Onze Man wil het met ons over het Tourspel hebben. ,,Jullie van de site mogen trots zijn met maar liefst 971 deelnemers.’’ Er moet een addertje onder het gras zitten, doorgaans is Onze Man niet zo vriendelijk. ,,Kay Boerdijk uit Lierderholthuis voert met ruime voorsprong het klassement aan, hij heeft allemaal sprinters in zijn ploeg zitten. De hekkensluiter komt uit Heino, maar die heeft niet goed opgelet. Er zitten zes renners in zijn ploeg die helemaal niet zijn gestart.’’ We vragen Onze Man naar zijn eigen positie. ,,Sagan zit in mijn ploeg, dat is de renner die tot nu toe de meeste Tourspelpunten vergaarde.’’ Dat vroegen we niet. ,,En Kittel doet het met zijn zesde plek eveneens goed’’, ontwijkt hij nog steeds onze vraag. We eisen boter bij de vis. ,,Ik heb nog maar 219 punten vergaard’’, is Onze Man plotseling deemoedig, ,,en sta daarmee op de 568ste plaats.’’ Onze Man oogt even terneergeslagen, maar herstelt zich snel. ,,Vanaf morgen begint de Tour pas echt, en dat geldt ook voor het Tourspel. Dan gaan mijn klassementsrenners hun neus aan het venster steken, dat is zeker en vast.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.