nijmeegse nieuwe schoenen en beurse voeten

“Zo’n tweede dag hakt er toch wel in,” vat Raaltenaar Martijn Temmink samen. We volgen Martijn, die deze dagen de Nijmeegse Vierdaagse loopt. “Op zich ging het het goed, maar alles waar je al een beetje last van had, wordt een beetje erger.”

Lang en uitgebreid herstellen kan Temmink niet, want donderdag wacht de dag van de zeven heuvelen. “Ik heb wat last van beuse voeten, dat komt omdat ik relatief nieuwe wandelschoenen heb, ik had het al verwacht. Vanavond komt er even een masseur langs.” En wat als hij er last van krijgt morgen? “Dan neem ik wel een Ibuprofen, die heb ik tot nu toe nog niet nodig gehad.”

Met name de warmte speelt de wandelaars parten. “Vanmorgen bij de start om 04.00 uur voelde je al dat het wat benauwder was dan gisteren. Tot 11.30 uur hing er wat bewolking, toen ging het nog wel. Later kwam de zon er door, je voelde de temperatuur echt stijgen.”

Temmink volbracht de route van de tweede dag, sneller dan die van de eerste. “Vandaag was vier kilometer korter. Ook waren de wegen aan het eind breder, dus konden we wat makkelijker doorlopen.”

Opvallend noemt Temmink de ontvangst in de dorpen die de Vierdaagse aandoet: “Je wordt in ieder dorp enthousiast onthaald. Fantastisch was ook de intocht in Wijchen.”

Morgen spreken we Martijn weer. Ook komen er later vandaag foto’s.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.