leader heeft nieuw zonnepanelenproject

De afgelopen twee jaar begeleidde Stimuland met succes zes collectieve Leaderaanvragen voor zonnepanelen bij groepen agrarische ondernemers, en een gezamenlijk inkoopproces. Meer dan 60 agrariërs hebben hiermee rendabel in zonnepanelen kunnen investeren dankzij een LEADER-subsidie waarbij de bijbehorende gemeenten optraden als cofinancier.

Momenteel is er weer een mogelijkheid om voor dit type projecten subsidie aan te vragen bij Leader. Stimuland roept alle agrarische ondernemers die hieraan mee willen doen op, zich te melden bij Stimuland. Bij een voldoende aantal deelnemers en een gemeente die deze cofinanciering wil toezeggen, kan Stimuland een subsidieaanvraag verzorgen tot 1 september 2013.

Bij de laatste tender van deze subsidieregeling (november 2013) zijn vier collectieve aanvragen ingediend, met in totaal 44 agrarische ondernemers. “Ook bij deze tender moesten gemeenten in heel korte tijd besluiten om wel of niet mee te financieren. Dat het de gemeenten Dalfsen, Dinkelland, Hof van Twente en Wierden gelukt is om in een relatief kort tijdsbestek de handen voor de cofinanciering op elkaar te krijgen, zegt iets over hun betrokkenheid bij en het belang dat deze gemeenten hechten aan het verduurzamen van de samenleving”, aldus Harry Roetert, projectmanager bij Stimuland.

Scherpe prijzen, korte terugverdientijden

Een van de voordelen van het inschakelen van Stimuland voor het begeleiden van collectieve inkoop van zonnepanelen is dat zij leverancier-onafhankelijk is. Het enige doel dat Stimuland heeft, is het realiseren van de beste prijs-kwaliteitprestatie voor de betrokken agrarische ondernemers. Door voorselectie en koppeling met subsidie is, zodra de subsidie is goedgekeurd, de investering gegarandeerd. Hierdoor hebben leveranciers minder acquisitiekosten en kunnen zij een scherpe prijs offreren. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat Stimuland bij dit soort subsidieprojecten altijd werkt met een regionale insteek. De bedrijven van agrarische ondernemers die meedoen, liggen dan ook vaak dicht bij elkaar in de buurt. Hierdoor kunnen leveranciers hun mensen en apparatuur efficiënt inzetten waardoor de installatiekosten minimaal zijn. Het inkoopvoordeel loopt hierdoor op naar 15-20% en dat is voor de agrarische bedrijven natuurlijk snel verdiend.

Nieuwe mogelijkheden bij Leader

De subsidieregeling waarmee Stimuland eerder succesvol projecten heeft gerealiseerd, is nu ook weer open. Agrarische ondernemers die hieraan mee willen doen op, kunnen zich melden bij Stimuland. Bij een voldoende aantal deelnemers (minimaal tien bedrijven binnen één gemeente) en een gemeente die deze cofinanciering wil toezeggen, kan Stimuland een subsidieaanvraag verzorgen. Bij de voorselectie stelt Stimuland als voorwaarden: alleen plaatsing op asbestvrije daken tussen zuidoost en zuidwest, en een serieuze bereidheid te investeren en collectief in te kopen.

De aanvragen moeten voor 1 september 2013 ingediend zijn, dus reageer snel: T: (0529) 47 81 80, E: info@stimuland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.