knevel en rokyta naar whzh

Op zaterdag 10 augustus 2013 om 20.00 uur zullen André Knevel op het orgel en Liselotte Rokyta op de panfluit een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is ‘Muzikale klanken Internationaal’.

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld met orgel en panfluit samen; Inleidend Koraal, Sinfonia/Geprezen zij de Heer van J. Mulder, In His Love van M. Patterson, Praise the Lord with cymbals van S. Karg-Elert, Rondo ala Turca van W.A. Mozart, Berceuse (opus 16) van G. Faure, Minute Waltz van Fr. Chopin, Serenade to Spring, van R. Lovland, Czardas van V. Monti, etc. Als orgelsolo krijgen we te horen: Oranjefantasie van J. Mulder, Toccata in C minor van E. Halsey en een improvisatie van A. Knevel.

André Knevel is geboren in 1950 te Bussum. Reeds op jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Op zijn achtste kreeg hij al orgel- en pianolessen. Zijn leraren waren dr. J.A.M. van Stokkum, Rutger van Mazijk en de organist van de Bovenkerk te Kampen, Willem Hendrik Zwart. André gaf zijn eerste orgelconcert toen hij negentien jaar oud was. Korte tijd later werd hij als organist benoemd in Hilversum.

Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels, zoals het orgel in de Cathedraal van de St. Eustache, de Cathedraal Sacré-Coeur, beide in Parijs. Zo ook het orgel van de cathedraal in Sens. Verder viel hem de eer te beurt het vier-klaviers huispijporgel te mogen bespelen van de wereldvermaarde Franse organist en componist Marcel Dupré.

In 1975 emigreerde André Knevel naar Canada waar hij in St. Catherines (Ontario) zijn onderkomen heeft. Hij heeft daar een full-time lespraktijk voor orgel en piano. Tevens is hij ter plaatse kerkorganist. André heeft zijn orgelstudie in Canada afgerond bij John Tuttle, orgelleraar aan het Royal-Conservatory. John Tuttle is als organist verbonden aan de St. Paul’s Cathedral. André maakt vele concertreizen door Canada, de U.S.A. en Europa.

Als veel gevraagd organist is hij jaarlijks op toernee in Nederland. Door zijn muzikale begaafdheid is André een begrip op de Nederlandse orgelbank geworden en is een veel gevraagd organist bij diverse koren. In de loop der tijd zijn er ook vele radio-opnamen van zijn orgelspel gemaakt.

Liselotte Rokyta (1971) studeerde het hoofdvak panfluit aan het Hilversums Conservatorium bij de Roemeense panfluitiste Nicolae Pîrvu. Na het behalen van haar diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus en masterclasses bij Gheorghe Zamfir en Simion Stanciu, heeft zij drie maanden in Maramures (Roemenië) gewoond en een onderzoek gedaan naar Roemeense volksmuziek.

Ieder jaar gaat zij naar Roemenië om Roemeense panfluitisten te ontmoeten en met ze te musiceren.

Ze geeft in binnen- en buitenland panfluitles en concerten, onder andere met de bekende organisten Martin Mans en André Knevel en haar eigen Roemeense orkest “Ciobanita”, waarin ook haar man Jan Rokyta speelt. Haar concertreizen voerden haar o.a. naar Canada, Amerika, Roemenië, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Zwitserland.

Het is gewenst voor het concert vooraf te reserveren op tel.nr.0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 13,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.