keltisch festival in wijhe

In Wijhe vindt op zaterdag 7 september het Keltisch festival plaats. Het festival wordt gehouden tijdens de Wiejese Diekdagen, die van donderdag 5 tot en met zondag 8 september worden gehouden. Wat ooit begon als Highland Games met diverse kraampjes erbij, is uitgegroeid tot het grootste gratis Keltisch festival van Nederland. Een plek waar bezoekers alles vinden dat met de Keltische manier van leven te maken heeft.

Onstpannen

“Dit jaar zijn we er in geslaagd om een uitgebreid aanbod van Keltisch eten en drinken aan te bieden. Van vers gerookte zalm, high tea tot fudge. Daarnaast kunt u ook kijken hoe bier en whisky gemaakt worden”, legt Roland van Oene, voorzitter en organisator, uit. “Alles verloopt heel ontspannen. Dat is ook iets wat zowel bezoekers als standhouders opvalt. Die relaxte sfeer.”

In korte tijd groeide het festival uit tot een waar evenement dat ondertussen ook al bezoekers uit de omringende dorpen en zelfs buiten de regio trekt. Van Oene: “Zo waren er vorig jaar bezoekers uit Den Haag en Amsterdam en zelfs uit België en Duitsland. Dat is natuurlijk erg leuk om te horen.”

Laagdrempelig

Anders dan bij de andere Keltische festivals die in de rest van Nederland georganiseerd worden, is het Keltisch Festival Wijhe nog altijd gratis voor bezoekers. “Dat maakt het ook laagdrempelig” geeft Van Oene aan. “Dit jaar belooft het nog spectaculairder te worden dan vorige jaren. Voor ieder is er weer wat wils.”

Meer weten? Kijk op staging2.keltischfestivalwijhe.nl Meer informatie over de Wiejese Diekdagen vind je op staging2.diekdaegen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.