judoka harder pakt brons in hongerije

Vier weken geleden liet Rico al op de European Cup voor senioren in Slovenië zien dat hij zich goed ontwikkelt door met een negende plaats het toernooi aldaar te eindigen en zijn individuele wedstrijden allen met ippon (vol punt) te winnen. “Zaterdag stond er wederom een ijzersterke Harder die het dit keer tegen leeftijdsgenoten moest opnemen. De eerste ronde was er een vrijloting. Daarna lootte Rico zijn tegenstander van het Europees kampioenschap 2012. Toen verloor Rico kansloos binnen een minuut. Nu waren de rollen omgedraaid. De Oekraïner Pozhar ging er met een vol punt af met een houdgreep,” aldus trainer De Vries.

“Daarna was de Serviër Elezovic het slachtoffer. Rico scoorde binnen vijf seconden een vol punt met een van zijn specialiteiten: o uchi gari. Toen de kwartfinale tegen de Italiaan d’Alessandro: direct bij de eerste pakking ging de Italiaan al met een ura nage tegen de tatami (red:mat).”

Helaas ging de halve finale verloren tegen de Brit Stewart. Stewart die al eerder vijf Europa Cups op zijn naam wist te schrijven, was Rico te slim af. De strijd om brons ging tegen de Sloveen Marincic. Deze strijd werd een volledige walk-over voor Rico. Marincic lag al na een seconde tegen de tatami.

De scheidsrechter werd echter gecorrigeerd door de videoanalisten (tegenwoordig staat er internationaal nog maar één scheidsrechter op de mat. Van alle wedstrijden worden beelden gemaakt die vervolgens door twee scheidsrechters worden bestudeerd. Mocht er een correctie nodig zijn, dan wordt de scheidsrechter die op de mat staat gecorrigeerd). De wedstrijd ging verder, maar niet veel later wist Rico met precies dezelfde techniek wel een ippon te scoren. De eerste medaille op een European Cup was een feit.

Met dit resultaat heeft Rico zich geplaatst voor de European Cups in Tsjechië en Duitsland (Berlijn). Daarna volgt nog een loodzware trainingsstage van drie weken in Japan. Dit samen met een vijftal andere Top Judo Twente judoka.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.