Home / archiefcentraal / jasper hamelink wint in surhuisterveen

jasper hamelink wint in surhuisterveen

Jasper Hamelink heeft dinsdag de elitewedstrijd voor amateurwielrenners in Surhuisterveen gewonnen. De Raalter wielrenner kwam met ongeveer 15 seconden voorsprong op de nummer twee over de finish.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het Niek Hooghiemster die de koers hard maakte. Gevolg was een snelle koers met in het begin diverse uitlooppogingen, waardoor het peloton behoorlijk werd uitgedund.

Halverwege de koers formeerde zich een kopgroep met onder meer Hamelink en Hooghiemster. Het werd de beslissende slag, al wist een vijftal onder aanvoering van de Duitser Vladi Riha nog uit het peloton te ontsnappen en aansluiting te vinden bij de kopgroep.

Met nog negen ronden te gaan ging Jasper Hamelink er vandoor. Niemand reageerde. “Toen de achtervolgers aansloten besloot ik om aan te zetten”, zei Hamelink. Niek Hooghiemster: “Ik zag om me heen en keek of iemand Jasper terug zou halen. Toen dat niet gebeurde ben ik zelf gegaan, maar was het eigenlijk al te laat.”

Met nog drie ronden te gaan en een achterstand van acht seconden zag hij Hamelink, die ook de leidersprijs pakte, in de rug. Dichterbij kwam hij echter niet. Hamelink was bijzonder tevreden met zijn overwinning. “De zoveelste maal in de kopgroep. Dan is het geweldig dat je hier eerste wordt. Het is mijn eerste zege dit seizoen.”

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.