hitte wordt wandelaars nijmegen teveel

We schreven de afgelopen dagen al ronduit over de hitte die de deelnemende wandelaars aan de Nijmeegse vierdaagse moesten doorstaan. We volgen Martijn Temmink uit Raalte, die de vierdaagse afgelopen week liep. Ook vandaag was de hitte de grootste tegenstander van de wandelaars.

“Toen ik binnen kwam zag ik een oudere man onderuit gaan. Dat geeft wel aan hoe warm het is. Hij ging gewoon knockout van de hitte, hij viel op de grond en bleef bewegingloos liggen. Sterker nog: Ik hoorde van een fanfare die meeliep op de Via Gladiola. Twee muzikanten moesten uitstappen; ze trokken de hitte niet,” aldus Martijn Temmink.

Temmink volbracht vrijdag voor de vijfde keer de Nijmeegse Wandelvierdaagse, ook hij had last van de hitte. “Het is echt knetterwarm. Ik denk dat ik drie kwart van de Via Gladiola doorgeraced ben. Pas van het laatste stuk heb ik genoten. Maar goed, ik ben binnen. Het laatste stuk had ik ook echt wel iets van ‘ik wil nu wel binnen zijn.’”

Als beloning voor de ongeveer 200 kilometer die hij in de afgelopen vier dagen liep, heeft hij zich nu genesteld in het feestgedruis in Nijmegen. Maar ook daar is het weer de hitte die op de loer ligt. “Na twee biertjes voelde ik hem al in de benen, maar goed. Zeg maar dat ik Sallands bloed heb, haha!”

Of hij volgend jaar weer meeloopt met de Nijmeegse? “Het zou goed kunnen dat ik volgend jaar een editie oversla. Vooral het trainen kost ontzettend veel tijd, zeker als je het een beetje goed wilt doen. Maar zeg nooit nooit. Als de vierdaagse er dan weer aankomt, dan begint het toch weer te kriebelen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.