hitte overheerste eerste dag nijmeegse

“Met de voetjes en de beentjes gaat het goed, maar die hitte…” Martijn Temmink uit Raalte is de eerste dag van de Nijmeegse Wandelvierdaagse zonder kleerscheuren doorgekomen. “Het ging erg langzaam, vooral de laatste stukken. We zijn wel eens sneller geweest, maar deze temperatuur kun je beter rustig aan doen. We hebben dit jaar immers amper in de hitte kunnen trainen.”

Dinsdag, de eerste dag van de Nijmeegse, stond de beruchte dijk op het programma, waar een aantal jaar geleden een aantal wandelaars oververhit raakte. Temmink hield met name het hoofd koel en nam vooral veel

water tot zich. “Ik geloof dat ik wel vier liter heb gedronken in mijn vijftig kilometer.”

Of hij de tweede dag meer water mee gaat nemen? “Nee hoor. Ik heb zo’n zak met drie liter water in mijn rugzak. Verder pik ik wel wat flesjes op.” En of hij wilde plannen voor vanavond heeft? “Nee joh, ik lig nu even op bed in het hotel. Even de pootjes omhoog. Zometeen gaan we even wat eten en daarna vroeg pitten, goed slapen. Ik heb vannacht geen oog dicht gedaan. Je weet wel, een beetje spanning en een vreemde omgeving…”

Morgen bellen we Martijn weer, dan over het verloop van dag twee. Later vandaag stuurt hij nog wat foto’s.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.