heinoos echtpaar vertrekt naar winterberg

Frans en José Blom wonen nu nog aan de Speltakker in Heino, maar nemen vanaf 1 augustus een bed & breakfast over in Winterberg-Neuastenberg. “Ik en mijn vrouw zijn allebei gestopt met werken en hebben een bed & breakfast gekocht. Hier kunnen we privé wonen en ook er zijn zeven kamers voor een bed & breakfast.”

Winterberg-Neuastenberg is in de winter een skigebied en in de zomer zijn er veel mountainbikers en wandelaars te vinden. “Veel jongeren gaan ’s ochtends om 4.00 uur richting Winterberg en gaan dezelfde dag nog terug naar Nederland. Wij zijn ook wel eens op één dag op neer gegaan, maar dit is erg vermoeiend.”

Frans en José kwamen het bed & breakfast twee en half jaar geleden tegen. “We hebben eerst ons huis te koop gezet en verkocht en daarna het bed & breakfast gekocht. We willen niet in zo’n programma terecht komen.” Het stel ging vaak naar een vakantiehuis van een kennis in Willingen. Toen ze daar waren, hebben ze het bed & breakfast bekeken in Winterberg. “Het is een mooi gebied.” Het bed & breakfast wordt overgenomen zoals het nu is. “Het is een bestaand bed & breakfast. We nemen ook de boekingen over.”

Het is een grote stap voor Frans en José. “De familie blijft achter. We hebben drie kinderen en drie kleinkinderen.” Wel is het stel van plan vaak op bezoek te komen. “Het is drie en half uur rijden naar Winterberg dus er zal regelmatig bezoek komen. Ook zijn we van plan regelmatig terug te komen naar Nederland.” Mijn zus woont in Valkenburg en dat is dezelfde afstand, het lijkt alleen verder.”

Voordat Frans en José vertrekken moet er nog veel gebeuren. “De zaak moet overgenomen worden, de auto moet worden overgezet, het is een hele waslijst.” Ook moet er nog geoefend worden op de taal. Het Duits van Frans is redelijk. “Als er rustig wordt gepraat kan ik het wel verstaan. Ik heb hier wel een woordenboek liggen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.