go ahead eagles wint van bekerwinnaar

Go Ahead Eagles heeft dinsdagavond in Terwolde vriend en vijand verbaasd met een 3-0-zege op AZ. Mede al omdat er weinig viel af te dingen aan de duidelijke zege op de bekerwinnaar. De doelpuntenmakers waren Kolder (2) en Houtkamp.

De ploeg van de kersverse coach kon goed meekomen, kreeg en benutte kansen en gaf achterin weinig weg. Het publiek beloonde de ploeg met een daverend applaus en ook Foeke Booy merkte dat er iets van euforie ontstond. ‘Mooi toch, laat de mensen maar genieten van het feit dat we weer in de eredivisie gaan spelen’, liet hij weten op de site van de Go Ahead Eagles.

Foeke Booy concludeerde na afloop op de site, dat zijn ploeg er ‘goed op staat.’ Maar weet ook dat zijn team in de voorbereiding op het seizoen zit. ‘Je moet realistisch blijven. In de voorbereiding wordt de weerstand opgevoerd als je kwalitatief goede tegenstanders treft, zoals AZ. Vooraf ben je benieuwd hoe je vanuit een goede organisatie weerstand kunt bieden.” Daarover kon de trainer zeer tevreden zijn.

Dat was zijn collega Gertjan Verbeek van AZ niet. ‘Go Ahead was beter, wij slecht”, was zijn bondige commentaar na afloop. ‘Op basis van vandaag kan ik geen goed cijfer uitdelen. We speelden onsamenhangend, gaven alleen lange ballen en gaven makkelijk drie goals weg. Go Ahead Eagles vond makkelijk de vrije man en legde beter positiespel op de mat. Ik ben niet vrolijk geworden van wat ik heb gezien.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.