geen droogteprobleem bij waterschap

Groot Salland kan met gemalen en stuwen tot nu toe goed in de vraag aan oppervlaktewater voorzien. Hoelang nog, is moeilijk aan te geven, omdat het van verschillende factoren afhankelijk is, zoals temperatuur, wind en gebruik van oppervlaktewater.

Een maatregel die het waterschap op sommige plekken wel inzet, is het verhogen van het zomerpeil door het opzetten van stuwen. Hiermee wordt een buffer gecreëerd waarmee water wordt vastgehouden in het gebied, zodat bij aanhoudende droogte water achter de hand is. Ook worden sommige watergangen een keer extra schoongemaakt en gemaaid, zodat de water aan- en –afvoer niet wordt belemmerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.