gas dr bij tijdens kermisweekend wesepe

Wesepe viert van vrijdag 16 augustus tot en met zondag 18 augustus viert de jaarlijkse Zomerfeesten. Vorig jaar werd op de zaterdagmiddag de eerste officiële cross op het kermisterrein gehouden. De ronkende motoren waren in de verre omtrek te horen en trokken veel publiek naar het feestterrein. Dit jaar is er een bromfietsoldtimer toertocht aan het programma toegevoegd.

Commissielid Menno ten Have: “Twee jaar geleden zijn we met een paar commissieleden bij elkaar gaan zitten om een nieuw, ludiek programmaonderdeel te bedenken. Al snel kwamen we erachter dat Wesepe heel wat professionele, maar vooral ook onprofessionele coureurs rijk is. Zo bezit iemand een Hummer en zijn er heel wat tractoren, motoren, brommers en quads in en om het dorp te vinden en zelfs een sprinter. Het idee om ze in een “Gas d’r bij cross” tegen elkaar te laten strijden was snel geboren.”

Vorig jaar vond dus de primeur van de Gas d’r bij cross plaats. “Het was mooi weer en we hadden een prachtig deelnemersveld met diverse gemotoriseerde voertuigen. De springbult voor de crossmotoren deed ook uitstekend dienst als schans voor de auto’s. Zelfs een net getrouwd stel, met de vrouw achter het stuur, heeft deze hindernis genomen”, vertelt Ten Have enthousiast.

Cross 2013

De tweede editie van de Gas d’r bij cross zal plaatsvinden op zaterdag 17 augustus van 13.30 tot 16.00 uur op het kermisterrein aan de Ds. Kreikenlaan in Wesepe. Er zijn verschillende klasses zoals een brommer-/quadcross, motorcross, autocross en een special klasse. Iedereen kan meedoen: van jong tot oud, van sparta-met tot sprinter. Ten Have vult aan: “Als alle opgaves binnen zijn wordt de indeling van de klasses gemaakt. De baan wordt iets groter dan vorig jaar. Natuurlijk is er ook nu weer volop aandacht voor de veiligheid van de deelnemers en het publiek.”

Iedereen die een oude bromfiets in de schuur heeft staan heeft een goede reden om hem nog eens mooi op te poetsen. Zondagmiddag 18 augustus wordt er namelijk een bromfietsoldtimer toertocht georganiseerd. Ten Have: “Om 10 uur staat de koffie klaar bij Het Wapen van Wesepe. Om 11 uur vertrekken de brommerrijders en halverwege de tocht krijgen de deelnemers een heerlijke lunch aangeboden. Na de tocht kunnen ze nagenieten van de tocht in de tent of op het terras met een drankje en muziek.”

Aanmelden voor zowel de Gas d’r bij cross als de Bromfietsoldtimer toertocht kan via info@zomerfeestenwesepe.nl Op staging2.zomerfeestenwesepe.nl staan filmpjes van de cross van vorig jaar.

Voor meer informatie over de Gas d’r bij cross kun jebellen met Menno ten Have (06-20493038) of Dennis Assink (06-22734090). Voor meer informatie over de Bromfietsoldtimer toertocht met Wouter Struik (06-50977078). Aanmelden kan ook voorafgaand aan de toertocht, op zondag 18 augustus om 10.00 uur bij Het Wapen van Wesepe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.