frisse wind door daggie old heino

Er waait een frisse wind door Daggie Old Heino dat dit jaar op zaterdag 24 augustus wordt gehouden. De markt vormt een vertrouwd onderdeel van de Heinose Pompdagen en trekt elk jaar veel bezoekers. Dit jaar krijgt de markt een maatschappelijk tintje. Er zijn ‘nieuwe oude’ ambachten te zien en door, uitgevoerd door mensen met een beperking, bewoners van De Seizoenen in Olst. Een nieuw onderdeel waarbij het Sallandse dialect centraal staat, zit nog in de pen.

De organisatie van Daggie Old Heino ligt dit jaar in handen van twee nieuwe vrijwilligers, Diane Eilander en Edith Stegeman. Zij worden bijgestaan door organisatiebureau Apeldoorn 2000. Een aantal jongeren is bereid gevonden om mee te helpen op deze dag. Samen zorgen jong en oud voor het voortbestaan van de gezellige markt.

Op 24 augustus begint de rommelmarkt omstreeks 8.30 uur. De markt start om 10.00 uur in de kom van het dorp. Het ontbijt dat andere jaren op het 14 april plein werd gehouden, vindt nu op ludieke wijze plaats in de Hof van Rakhorst. Daggie Old Heino wordt opgeluisterd door diverse straatorkesten en een korenfestival.

Het is voor de commissie onmogelijk om te achterhalen wie zich de laatste jaren allemaal heeft ingezet voor Daggie Old Heino. Mocht je nog niet benaderd zijn of graag willen helpen om deze dag tot een mooi feest te maken, meld je dan aan via staging2.pompdagen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.