duofiets voor de horsthoeve

De Horsthoeve in Broekland, waar dagbesteding wordt geboden aan mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, beschikt sinds kort over een duofiets. Daardoor kunnen deelnemers van het dagverblijf samen met een begeleider fietstochten maken.

De fiets is een schenking van de Edwin van der Sar Foundation. Onder het motto ‘never ever give up’ zet deze organisatie zich in voor mensen met een hersenbeschadiging. De stichting, van en vernoemd naar keeper Edwin van der Sar, stimuleert deze doelgroep om in beweging te komen en te blijven.

Eigenares Patricia Vreugdenhil van De Horsthoeve: “De foundation benaderde ons spontaan met de vraag of we geld nodig hadden voor een sportief doel. Een duofiets stond al een aantal jaren op ons verlanglijstje! Zo’n fiets maakt het voor personen die minder mobiel zijn mogelijk om meer te bewegen en om meer buiten te komen. Het behoeft niet veel uitleg dat bewegen in de buitenlucht de mens goed doet.”

De duofiets van De Horsthoeve is gemaakt door Lintech. Het bedrijf is sinds 2007 gevestigd in Heeten en maakt ‘normale’ en aangepaste fietsen. De duofiets is het eerste exemplaar van model Together, dat door het bedrijf in eigen huis is ontwikkeld. Omdat de kosten niet alleen door de gift van de Edwin van der Sar Foundation konden worden gedekt, heeft Lintech eveneens een financiële bijdrage geleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.