duoconcert in kruisverheffing

Het duo Sarah Bouwers en Louis ten Vregelaar verzorgt op zaterdag 6 juli een concert in de basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte. Ten Vregelaar bespeelt het Adema-orgel en Sarah Brouwers brengt zang ten gehore.

Louis ten Vregelaar behaalde zijn diploma Docerend Musicus orgel bij Gijs van Schoonhoven aan het Conservatorium in Enschede. Zijn diploma Uitvoerend Musicus orgel wist hij bij Ben van Oosten aan het Rotterdams conservatorium te behalen.

In 1990 was hij tweede prijs-winnaar van het Reger-Liszt-concours van de NCRV, dat werd gehouden op het Maarschalkerweerdorgel van de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Zwolle.

In 1998 nam hij met het Bachkoor Holland o.l.v. Charles de Wolff een cd op met werken van Maurice Duruflé. In 2000 trad hij solistisch op bij het orkest van het Oosten o.l.v. Jaap van Zweden.

Sinds 1990 is Ten Vregelaar verbonden als organist aan de Sint-Lambertusbasiliek in Hengelo en sinds 1995 tevens als dirigent. In 2002 sloot hij zijn studie koordirectie af bij Kees Stolwijk aan het conservatorium te Enschede. Vanaf dat moment leidt hij ook vocaal ensemble ‘De Twentezangers’ in Rijssen. Sinds september 2006 is hij orgeldocent aan de muziekschool te Hengelo en sinds januari 2008 geeft hij leiding aan de Cantorij van de Lambertusbasiliek.

De Duits-Nederlandse sopraan Sarah Bouwers was in 2012 actief bij het Richard Wagner Verband in het Duitse Bayreuth. Ook in het Roergebied en de regio Düsseldorf is ze actief. In Bochum nam ze deel aan een workshop met zangeres Pamela Falcon en het Bochumer Symfonie Orkest. Het gezamenlijke concert was een succes als ‘cross-over’ zangeres met een combinatie van klassiek en pop. Sarah werkt momenteel in Düsseldorf samen met Pamela Falcon, Petra Madita Pape en professor Michael Lanskoi.

In juli 2012 trad ze, samen met haar pianiste Irina Rozhneva, op in de Verenigde Staten waar ze concerten gaf in Pennsylvania en New York. Bij die gelegenheid studeerde ze aan de Manhattan School of Music in New York.

In 2011 heeft Sarah haar studie Bachelor of Music met de waardering ‘zeer goed’ aan het Artez Conservatorium afgesloten. In Nederland treedt ze regelmatig op.

Het gevarieerde concert in de basiliek bestaat uit werken van G.F. Händel, G.B. Pergolesi, A. Diana, H. Andriesen, S. Karg-Elert, G. Caccini, L. Cheubini, Th. Salomé, G. Faure en J.Rutter.

Toegang vanaf 19.00 uur. Het concert begint om 19.30 uur en de entreeprijs bedraagt 7 euro per persoon.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.